Activitati Scolare - Liceul Tehnologic Telciu

Raport descriptiv de activitate

Descriere :
Numele finantatorului : Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud
Numele beneficiarului : Liceul Tehnologic Telciu
Numele coordonatorului : Rebrisorean Liliana
Titlu :
Lista masurilor adiacente cu privire la promovarea si incurajarea consumului de fructe in scoli.
Participanti :
Cadrele didactice de la clasele 0 – IV ale Liceului Tehnologic Telciu : Tompa Ana-Gabriela , Muresan Mariana , Campan Alexandra , Gril Valerica , Pinti Lenuta , Leah Elena , Scuturici Claudia , Barsan Maria Lenuta ,Martar Georgeta.
– 205 elevi din clasele primare;
Elevii claselor primare 0-IV si cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Telciu , in parteneriat cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud au delurat vineri 11.XI.2016, o serie de activitati pentru a promova consumul de fructe in scoli.

Activitatea „ Sanatate prin fructe consumate’’
– organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe;
– activitate demonstrativa „SALATA DE FRUCTE” fiind coordonata de cadrele didactice ;
– realizarea de compuneri legate de fructul preferat;
– desene si pictura „COSUL CU FRUCTE „
Masurile adiacente au un important caracter educational si sunt menite sa contribuie la dezvoltarea cunostintelor elevilor in prinvinta specificului fructelor , a rolului acestora in alimentatia umana, precum si a benefiicilor consumului de fructe proaspete.
O tot mai mare parte dintre copiii zilelor noastre, chiar si de la scoala noastra,sunt supraponderali si obezi,in special ca se face abuz de alimente cu concentratie calorica mare,provenind din zaharuri si grasimi.Copiii,de multe ori refuza sa manance fructe si legume deoarece prefera mancarea de tip fast food sau dulciurile din comert.
Copiii nu resping in mod automat legumele si fructele.Este o chestiune de educare a gustului si de aplicare a unor principii de alimentatie sanatoasa atat in familie cat si in mediul scolar.
Consumul de fructe administrat in cantitati optime reprezinta si o metoda de protectie impotriva excesului ponderal,ofera multiple beneficii pentru sanatatea copiilor:energie si vitalitate,mai putine infectii,o minte mai limpede si o putere mai mare de concentrare.

 

« 2 de 4 »